25 Mac 2006

Jalan-jalan ke Kuantan


1 Mar 2006 @ 1.00PM

Kali ini ku tenang. Tak tegang lagi seperti minggu-minggu lepas. Tak ada lagi berkejar ke sana kemari menghuraikan permasalahan yang tak putus-putus itu.

Kini kumengadap ketenangan Laut China Selatan! Ku sekarang berada di Cherating, Kuantan menghirup udara segar sambil mendengar Teman Tapi Mesra dari Ratu dikeudarakan Hot FM yang baru menjangkau ruang udara Kuantan ini...

Kurasa kuberhak untuk semua ini setelah kubertungkus-lumus sejak akhir-akhir ini. Alangkah indah mendengar alunan muzik alam ini. Bunyi deruan ombak. Angin bertiup sepoi-sepoi bahasa.

Hari ini tak ramai orang di sini kerana bukan hujung minggu. Hanya kelihatan beberapa pelancong asing berjalan-jalan membakar kulit mereka yang kurang pigmen itu. Nun di tengah lopak air yang terperangkap dek air surut, dua orang nelayan yang tak menghiraukan terik mentari tekun mencari rezeki.

Alangkah indah di sini. Petang-petang berjoging di tepi pantai. Lupakan gim itu yang di kota juga boleh dijumpai. Sambil berlari boleh menghirup udara pantai.

Malam-malam menikmati makanan laut yang segar dari laut. Selepas itu mengambil pencuci mulut sambil duduk di atas pasir pantai dan mendengar alunan ombak malam yang sedang pasang. Berbicara dengan teman-teman yang lama tak ketemu.

Kumahu terus di sini tapi apakan daya. Aku harus pulang ke tempatku.

1 ulasan:

  1. erm.. jln ke ktn ni byk dstinasi nyer especially time hujung minggu.. meh la kite beramai g jln ke ktn

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...