06 Oktober 2006

Silk

Satu lagi filem seram menarik menunggu di pawagam iaitu filem Silk dari Taiwan. Khabarnya akan ditayangkan pada 12 Oktober nanti. Filem ini mengisahkan sepasukan saintis diketuai oleh Hashimoto (lakonan Yosuke Eguchi) berjaya menangkap kuasa hantu seorang kanak-kanak dengan menggunakan ciptaan yang dipanggil Menger Sponge.

Mereka berusaha untuk belajar tentang masa lalu hantu itu dan menggunakan khidmat agen khas, Ye (Zhang Zhen), seorang ahli JCCU (Joint Crime Crackdown Unit) yang mempunyai indera penglihatan luar biasa.

Pada mulanya, Ye keberatan namun demi ibunya yang sedang sakit tenat menunggu kematian, dia sanggup menerima tugasan itu untuk mengetahui apa yang hantu itu bakal dedahkan tentang kehidupan dan juga kehidupan selepas kematian.

Ye dapat melihat sehelai sutera tersambung dari hantu itu ke satu kuasa misteri. Dari helaian sutera itulah, Ye mengetahui bagaimana kematian kanak-kanak itu sungguh menakutkan.

Kerana takutkan hantu kanak-kanak itu berbahaya, pasukan itu memutuskan untuk mengasingkannya tetapi tanpa diketahui, mereka sebenarnya mencetuskan satu lagi kuasa yang lebih kuat dan ganas di hujung lain helaian sutera itu.

Lihat trailer filem Silk:Pautan:
Laman rasmi filem Silk yang canggih dan interaktif
Pos terdahulu yang berkaitan:
Dorm
Misteri Nusantara


Tag: , , , ,

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...