26 November 2006

Rupa Baru Blogku Dalam Blogger Beta

Syabas buat Blogger Beta kerana memperkenalkan ciri-ciri terbaru dalam menghasilkan blog yang kupasti adalah terbaik di alam maya Internet ini.

Mereka memperkenalkan Label iaitu satu cara untuk mengurus pos-pos mengikut kategori masing-masing, yang sudah lama kuidamkan ada di Blogger ini. Juga diperkenalkan ialah feed di mana kita boleh memaparkan feed yang dilanggan dari laman-laman lain. Selain itu, ada juga cara mencari pos-pos lama dengan paparan hirarki yang sungguh mesra pengguna. Sungguh mudah mencari tajuk pos yang diinginkan.

Selain itu, templatnya juga sungguh senang diubahsuai sekarang. Paparan halaman telah dibahagikan mengikut elemen-elemen tertentu. Elemen berlainan jenis seperti gambar, senarai jaringan, teks, skrip Java pihak ketiga dan malah Google AdSense sendiri boleh juga ditambah atau dibuang mengikut kehendak kita. Kini tidak perlu lagi bergelumang dengan HTML yang mudah terdedah kepada kesilapan dan tidak mesra pengguna baru.

Jadi, sesiapa yang belum menggunakan Blogger Beta terbaru ini, kusyorkan semuanya bertukar ke Blogger Beta. Buat Krinch, marilah bertukar ke Blogger Beta kerana laman anda terlalu lambat untuk dimuat turun. ;-)

3 ulasan:

  1. hmm... tempting...
    but no thanks... will think about it in the future

    BalasPadam
  2. Phalinn, terima kasih. Jgn lupa bertandang selalu.

    Kr|nch - usah tunggu lama-lama, tukar je..

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...