20 Ogos 2009

Bekalan

Maaf semua yang sering berkunjung ke sini, pasti ternanti-nanti entri yang terbaru. Bukan apa, terlalu sibuk dengan kerja sekarang. Sesudah kerja, mata terus saja mengantuk memaksa badan berehat daripada kepenatan. Maka, tidak banyak masa terluang untuk mengemaskini blog ini.

Akhir-akhir ini, ramai pula artis yang berhijrah alam. Maksudku, meninggalkan alam dunia ini ke alam barzah pula, yakni mati.

Bermula dengan Michael Jackson yang diselubungi tanda tanya adakah beliau seorang Muslim, selepas itu kita dikejutkan dengan kematian pengarah mengesankan, Yasmin Ahmad, dan kini pula disusuli kematian Ustaz Asri, penyanyi kumpulan nasyid Rabbani.

Sesudah mati, amalan kita terputus kecuali sedekah jariah, ilmu yang bermanfaat buat orang lain dan doa anak yang soleh.

Di Astro, kedua-dua sumbangan artis Malaysia itu diabadikan. Sebuah rangkaian baru diadakan buat mengenang hasil kerja Allahyarhamah Yasmin Ahmad iaitu Yasmin Ahmad Dalam Kenangan (YADK). Filem-filem arahan beliau berulang kali disiarkan.

Di rangkaian Astro Oasis pula, seperti kebiasaan, kita mendengar azan dan zikir taubat oleh Allahyarham Ustaz Asri Rabbani. Sesudah kematian beliau, berterusan suara beliau kedengaran. Dan inilah yang kita mahukan. Amalan baik berterusan walaupun sesudah meninggal dunia.

Al-Fatihah.

1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...